A+ A A-

ACNV. REPO, UNIO i POBLE treballen per a concorrer junts a les eleccions de 2015

Valorar este articul
(0 vots)

El valencianisme politic està començant a donar els primers passos per a la seua reunificacio . A l'acort aconseguit la semana passada per Accio Nacionalista Valenciana , Renovacio Política i Unio per a concorrer en una llista unica a les eleccions europees , es sumen les conversacions iniciades en Poble Democratic . L'objectiu inicial es crear un front comu per a presentar-se als comicis autonomics i locals de maig de 2015 i intentar peixcar en el riu de vots que al seu dia el PP va fagocitar a Unio Valenciana . El partit que va liderar Vicente González Lizondo va arribar a obtindre 208.126 sufragis en les autonomiques de 1991 , un 10,5 %.
El següent pas que busca el valencianisme s'encamina a l'integracio d'estes formacions . Pero fins a esta meta falta molt. Primer està l'ensaig de les europees i despres que ACNV , Renovacio , Unio i Poble pacten una candidatura conjunta de cara a les autonomiques en l'objectiu d'arreplegar l'antic vot d'UV i dels descontents del PP . Les tres primeres formacions son conscients que tenen mes possibilitats d'aconseguir els seus objectius si concorren units. Aspiren a convertir-se en un contrapes en la Cambra valenciana.

Davant d'ells , Unio Valenciana , un partit que no es presenta a unes eleccions des de fa cinc anys . Cal remuntar-se a les europees de 2009 per a vore paperetes d'UV en les taules electorals . Nomes va arreplegar 4.398 vots . Fa, ademes , 10 anys que no concorre a unes eleccions generals -set que no ho fa en les autonomiques i locals . El seu president es José Manuel Miralles , integrat en l'equip del conseller de Governació i home fort del PPCV , Serafín Castellano , que practicament te més protagonisme que Miralles en la pàgina web d'este partit.

Per molt que parega una contradiccio , el ressorgiment d'este moviment arriba de la ma de les politiques del PP , especialment per la creacio i el funcionament de l'Academia Valenciana de la Llengua. L'entitat normativa oficial considera el valencià com catala , com aixina ho ha fet constar en diversos documents com ho ha plasmat en el seu Diccionari Normatiu Valencià.

El valencianisme polític creix i aixina es constatà ahir en l'assamblea d'Accio Nacionalista Valenciana . Ha creat mes de 40 noves agrupacions locals en les tres provincies i donarà cabuda a l'eixecutiva a nous representants locals i comarcals , en un proces intern de renovacio de carrecs . S'integraran , per eixemple Miquel Real, José Vicente Guinot , Teresa Royo , Joan Bolinches , Vicent Segarra i Julio Soria.
Els responsables d'ACNV han previst que la formacio es definixca com un partit nacionaliste valencià moderat , de centre i liberal.
Tambe s'aprovarà un nou reglament pel qual el president del partit no sera candidat a cap de les eleccions , de manera que es separen els carrecs organics dels carrecs publics.

Font: Las Provincias

Hemeroteca

« Octubre 2014 »
Dll Mar Dim Dj Dv Ds Diu
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Fes teu el periodic

Ajuda'ns a mantindre el lloc web en les teues donacions.