A+ A A-

Fabra anuncia una reforma de l'Estatut

Valorar este articul
(0 vots)
El president de la Generalitat valenciana revela que "presentarà una ponencia ambiciosa de reforma estatutaria" per a elevar "a ranc estatutari els principis de transparencia i bon govern"

Ha anunciat este mati en les Corts Valencianes que el grup parlamentari popular "presentarà abans de finalisar el mes de novembre una ponencia ambiciosa de reforma estatutaria" que sera "aprovada per esta cambra i assumida pel Consell". En este sentit, ha explicat que la modificacio elevarà "a ranc estatutari els principis de transparencia i bon govern" per tal que estiga aprovrada abans del final de la legislatura "en o sense el soport de l'oposicio". Fabra ha argumentat que els "ciutadans nos exigixen una profunda regeneracio de la vida publica per a tornar a confiar en les institucions".

Fabra ha defesa que el Consell ha mogut "peça" per a la participaci i la regeneracio de la poltica, i per aixo va presentar en l'ultim debat sobre l'estat de Valencia un decalec etic, que contemplava quatre mesures per a reformar l'Estatut, com la reduccio del numero de diputats o l'eleccio directa d'almenys un terç de parlamentaris. Tambe va propondre eliminar l'aforament de diputats, consellers i el president de la Generalitat, i elevar a ranc estatutari la participacio i el bon govern, davant la qual cosa ha lamentat que nomes ha rebut de l'oposició "critiques i intents de desviar l'atencio".

El decalec contemplava tambe tres mesures per a incrementar la participacio, que s'inclouran en la proposta de reforma del reglament que el PP presentarà este mes, ha explicat Fabra. Aixina mateixa, ha recordat la seua intencio de promoure una modificacio llegal perque els promotors d'una iniciativa legislativa popular puguen defensre en les Corts la seua proposta, i per a rebaixar el numero de firmes necessaries per a la seua presentacio.

El president ha assenyalat ademes que han elaborat una llei de Transparencia, que ha rebut 160 propostes ciutadanes per a millorar el contingut inicial. "Hem de ser mes valents, decidits i, sobretot, encaixar lo que els ciutadans estan demanant a les institucions i als partits", ha indicat Fabra.

El president ha recordat que tambe va anunciar que haurien de solicitar de forma conjunta que la campanya electoral es reduira de quinze a deu dies, en la consegüent reduccio de les subvencions als partits politics.

"Tenim una obligacio en els ciutadans, i esta responsabilitat la tenim cada un dels que estem aci i es vorà en la presentacio de les diferents propostes qui està a favor dels ciutadans i qui estan nomes buscant l'interes electoral propi", ha afirmat Fabra.

Reforma del reglament de les Corts

Fabra també
ha anunciat tambe que el grup popular presentarà abans que acabe el mes d'octubre una proposta de modificaci de reglament parlamentr i per  a incloure propostes com la creacio d'una comissio de participacio, la compareixença d'alcaldes en les Corts i la prolongacio a onze mesos de l'activitat de la Cambra.


Font:Levante-EMV

Hemeroteca

« Octubre 2014 »
Dll Mar Dim Dj Dv Ds Diu
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Fes teu el periodic

Ajuda'ns a mantindre el lloc web en les teues donacions.