A+ A A-

Els partits valencianistes comencen a moure's de cara a les eleccions

Valorar este articul
(0 vots)

Partits regionalistes i nacionalistes valencians porten mesos conversant per a unir-se en una candidatura que puga aconseguir bons resultats en les proximes eleccions valencianes i municipals. La federacio que preparaven Unio i Renovacio Política ha quedat congelada mentres la segona formacio impulsa atra en partits locals.

 

Ara, quan els partits comencen a definir les seues estrategies electorals per als comicis autonomics i municipals de maig de 2015, l'acort al que es va arribar per a les eleccions europees està en l'aire. La rao principal es que Renovacio Política va decidir recentment unir-se a la Federacio de Partits Independents d'Alacant, Valencia i Castello.

En un encontre celebrat fa pocs dies, els dirigents de Renovacio Política, de Foro Democrata (una chicoteta formacio centrista implantada en Valencia) i de la federacio d'independents van arribar a un acort per a preparar una coalicio de partits que tinga opcions d'aconseguir representacio en ajuntaments i diputacions de Valencia i en les Corts Valencianes despres de les eleccions de maig de 2015.

Fonts de Renovacio Política destaquen que l'acort implica uns cent partits independents d'ambit local, molts dels quals ya conten en regidors en municipis de Valencia. Per ara es en el sur on conten en mes "aliats" (municipis com Torrevella, Benidorm, Pilar de la Foradada ...), mentre que en el nort tenen menys soports.

Per ara han creat una junta directiva de la nova coalicio de partits que pretenen impulsar, ademes d'una serie de comissions sectorials per a anar preparant els programes electorals. Esta coalicio, segons expliquen a ECA els seus impulsors, es presentarà com netament municipalista ("rebugem l'atac del PP contra els municipis") i valencianista: "Defendrem els interessos de Valencia, una economia centrada en Valencia, i que les decisions es prenguen per polítics d'aci i no per dirigents posats per partits des de Madrit ".

Sobre la possibilitat d'aconseguir representants que puguen donar soport al Partit Popular a arribar a govern municipals i fins i tot a la Generalitat, des d'esta coalicio regionalista rebugen "pensar al PP": "No naixem perque el PP seguix furtant i balafiant. El nostre objectiu es governar ".

Dirigents dels partits d'este proyecte asseguren que als partits que ya estan implicats en la creacio de la coalicio s'aniran unint en els proxims mesos mes partits locals i tambe atres formacions valencianistes d'ambit valencià: "Seguim intentant unificar als partits valencianistes, i per aixo estem en contacte en Unio, en Accio Nacionalista Valenciana i en atres partits, i esperem que en el seu moment s'unixquen ".

Unio explora atres coalicions en partits nacionalistes

Per atra part, des d'atres partits valencianistes veuen ara mes complicat este acort per anar junts a les eleccions en Renovacio Política. Fonts de la direccio d'Unio asseguren que les conversacions per a culminar esta federacio de partits que van impulsar les dos formacions en desembre es troben paralisades.

En conversacions en El Confidencial autonomico, els successors d'Unio Valenciana expliquen que fa mesos els dos partits van portar al notari els documents del seu proyecte de federacio, i tambe iniciar els tramits en el registre del Ministeri de l'Interior. Nomes cal una gestio, que esperen fer pronte, per a culminar l'inscripcio d'sta federacio, encara que no s'acabe de "utilisar" esta carcassa llegal.

La decisio de Renovacio Política d'unir-se als partits de la Federacio de Partits Independents d'Alacant, Valencia i Castello va provocar la congelacio del proyecte anterior. Des d'Unio asseguren que continuen reunint-se cada quinze dies en els dirigents de Renovacio Política, pero la federacio que van impulsar ha quedat aparcada, i afegixen ademes: "No anirem a les eleccions en la Federacio de Partits Independents". De fet, revelen que l'oferta d'esta federacio de formacions locals tambe els va arribar a ells, pero van preferir no implicar-se.

Els dirigents d'Unio consideren que hi ha diverses qüestions ideologiques importants que els separen de la candidatura i dels partits que estan darrere d'esta coalicio de Renovacio Política i desenes de partits locals: "Ells son provincialistes i nosatros rebugem les diputacions; ells son autonomistes, nosatros som nacionalistes valencians i apostem pel federalisme ". Ademes, afegixen que en estos partits locals hi ha molts "rebotats" del PP, i ells estan intentant encara traure's l'etiqueta de dretes que tenien quan Unio Valenciana era el trmapoli dels populars i van acabar integrant-se en el partit.

Mentrestant, i de forma paralela, Unio seguix en contacte en partits nacionalistes valencians com Accio Nacionalista Valenciana, en l'objectiu de presentar-se a les eleccions en coalicio atres partits afins. Pero afegixen que no s'uniran a tota costa en qualsevol candidatura.

Font: ECA

Hemeroteca

« Octubre 2014 »
Dll Mar Dim Dj Dv Ds Diu
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Fes teu el periodic

Ajuda'ns a mantindre el lloc web en les teues donacions.