A+ A A-
Articuls filtrats per data: Dijous, 03 Abril 2014 - Periodic Digital en llengua valenciana

El Regne de Valencia sempre ha segut objectiu primordial per a Castella. Valencia es l'eixida natural del centre peninsular a la mar per qüestions geografiques. Hem de recordar que en l'edat mija el centre del "mon mondial" era el mediterraneu (a excepcio de China totes les grans civilisacions classiques varen naixer a la vora del Mare Nostrum). Per esta rao Castella vulnerà sistematicament els tractats que firmà en la Corona Valenciano-aragonesa per a la reconquista peninsular.

El contrat en l'operadora de telefonia permitix a l'ajuntament pagar nomes uns 900 euros mensuals - El PSPV qüestiona «l'actitut» i no la despesa final.
Les entitats circul Civic Valencià i Plataforma Valencianista anunciaren ahir a traves d'un comunicat que han posat " punt final a una de les campanyes mes ambicioses del valencianisme recent : l'exigencia directa a mes d'un centenar d'ajuntaments de Valencia de la substitucio de la denominacio ' país valencià ' dels seus carrers , avingudes i places per atra, a triar entre les alternatives propostes : Regne de Valencia, Corts Valencianes" entre atres.

Per a les entitats organisadores de la campanya, esta exigencia " correspon a l'enunciat de l'articul 1,1 de l'Estatut d'Autonomia de Valencia, que es referix a la denominacio territorial oficial del nostre territori com a ' Comunitat Valenciana' , i l'escas nivell d'identificacio de la societat valenciana en la denominacio ' país valencià ', aixina com a l'arbitrarietat i imposicio partidista de la denominacio dels anys xixanta " . Per a abdos entitats , l'us d'esta denominacio "ya no te existencia ni tradicio historica i atenen unes connotacions implicites de pertinença i submissio a un ens nacional inexistent , els ' països catalans " .

D'acort en la llinia seguida per diversos ajuntaments de Valencia , com Paterna, Paiporta, Elig , Torrent ,  Alfafar , Moncada o Manises , que ya han eliminat la denominació de " país valencià" , CCV i PLV han presentat la peticio per al registre d'entrada de tots i cadascun dels ajuntaments implicats , entre ells els que figuren 37 de la provincia d'Alacant , 16 de Castello i 48 de Valencia.

En total, son 101 ajuntaments , que representen el 18% del total dels 542 municipis valencians on encara hi ha la referencia a " país valencià " en els seus carrers . En el cas de la provincia d'Alacant , les entitats calculen que son 37 els municipis afectats , dels 141 que conformen la provincia .

Les entitats organisadores de la peticio han ressaltat en el comunicat que " cal remarcar el fet que en gran cantitat d'estos ajuntaments governa el Partit Popular , que el maig del 2013 va aprovar a les Corts Valencianes una proposta per no admetre a tramit cap document de l'oposicio que fera referencia a ' país valencià " , de manera que els organisadors consideren que el PP" incorre en una nova incoherencia "perque" mentres rebugen la denominacio catalanista en les Corts , la seguixen admitint en gran cantitat de municipis de Valencia" . Afegixen que aixo" evidencia una vegada mes la seua erratica politica cultural i d'identitat , destinada a l'efectisme i aparadorisme pseudo-valencianista " .

Hemeroteca

« Abril 2014 »
Dll Mar Dim Dj Dv Ds Diu
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Fes teu el periodic

Ajuda'ns a mantindre el lloc web en les teues donacions.