Vicente Boluda president de l'Associacio Valenciana d'Empresaris (AVE): 'La situacio es prou insostenible'
Encara i tot les bones noticies que oferia este dilluns el ministeri de Treball en relacio a l'evolucio de la desocupacio en Valencia -ha patit en juliol un lleuger retroces, un poc mes de 3.000 desocupats menys, lo que es traduïa en el quint mes consecutiu descendint la desocupacio, ademes de l'important pujada en les afiliacions a la Seguritat Social, mes de 13.000 en l'ultim mes-, tambe s'ha conegut que 2013 es va tancar en una taxa de destruccio d'empreses per damunt de la mijana, segons les senyes del Directori Central d'Empreses (Dirce) de l'Institut Nacional d'Estadistica (INE).
Aixina, segons denuncia el diputat socialiste Francisco Toledo, Valencia va ser el 2013 "lider destacat en destruccio d'empreses", en mes de 1.800 societats de diferencia respecte a la segona autonomia, i acollint una de cada quatre societats que foren desaparegudes l'ultim any en Espanya. Es a dir, de les 337.161 empreses que hi havia en Valencia han desaparegut 6.306, lo que suposa un 1,87%, un punt per damunt de la mijana nacional (0,87%).
Mamprenedors
Les senyes, segons explica Toledo, tambe constaten el "fracas" del Consell en el foment de l'emprenedoria, ya que Valencia tambe es va situar com a lider en perdua d'empreses sense assalariats, "una de cada dos desaparegudes en Espanya d'estes caracteristiques, era valenciana ". Aixo es traduix en que s'han perdut 4.149 empreses sense assalariats de les 178.310 registrades un 2,32%, superant en quatre voltes la mijana espanyola, que s'ha situat en el 0,54%.
Grans Empreses
Pel que fa a les empreses de mes de 5.000 treballadors, Valencia tambe va ser lider, en desapareixer dos de les sis mercantils que tenia d'estes caracteristiques, lo que contrasta en lo que va succeir en el conjunt d'Espanya, on va creixer el nombre de grans empreses.
Este mateix resultat, denuncia Toledo, es repetix en les societats d'entre 1.000 i 4.999 empleats, ya que "mentres el numero d'este tipo de societats creix en el conjunt d'Espanya, en Valencia vam pedre una de les 43 que teniem".
Politiques del Consell
Segons l'opinio dels socialistes, este resultat negatiu es conseqüencia de la conjuncio d'una serie de factors que son responsabilitat del Consell: "els enormes retalls pressupostaris als sectors productius, els impagaments millonaris que afecten les empreses, la manca de politiques que fomentin el creiximent, i la falta de credit a chicotetes i mijanes empreses ", lo que, segons Toledo, se suma al fet que s'ha perdut el control valencià en Bancaixa, CAM i Banc de Valencia.
Font: El Diario