A+ A A-
ValenciaLliure.com - Articuls filtrats per data: Divendres, 07 Març 2014

Pancatalanistes

Publicat en La nit en blau

Un greu problema d'alguns valencianistes es, per culpa del bombardeig dels mijos de comunicacio, haver acabat assumint la dialectica dels catalanistes. He escoltat en multitut d'ocasions a gent valencianista definir-se com ¡Blaver! (com si lo unic que defenguérem fora el blau de la senyera) o dir que estan en contra de l'unitat de la llengua, sense donar-se conte que en esta expressio s'està assumint que el valencià es part del català. Dic açò a partir de molts comentaris que he rebut despres de la meua intervencio en el programa Valencianisme Cultural d'Onda Fallera. 

http://www.ivoox.com/programa-valencianisme-cultural-28-02-14-tertulia-blava-audios-mp3_rf_2877988_1.html

 

En dit programa yo vaig afirmar que el principal problema del catalanisme en Valencia no era una qüestio llingüística, ni del proyecte fasciste dels Paisos Catalans, si no que han inoculat en part de la societat un autoodi totalment destructiu. Odien qualsevol cosa que siga autoctona valenciana, i mes si pot ser un desenroll per a l'economia o la cultura.

 

Tots recordem als dirigents del PSPV manifestant-se en contra del transvas de l'aigua de l'Ebre, o als dirigents d'EU en contra de l'AVE a Valencia (encara que eren infraestructures pagades per Madrit) o com dirigents de Compromis esperaven a periodistes de la BBC per a ensenyar-los les nostres miseries. Evidentment no ho feyen en fins electorals, ya que la major part de la societat recolçava estes infraestructures i no li agrada que la roba bruta es llave fora de casa. No els voreu mai celebrant cap victoria valenciana, com quan donaren al Palmeral d'Elig o al Tribunal de les Aigües el titul de Patrimoni de l'Humanitat.

 

Estes actituts nomes es poden entendre si es lligen als primigenis traidors de la patria valenciana, com Joan Fuster que insultava i menyspreava tot lo valencià. Recordem aquells texts en els quals afirmava que l'arros era “sos i desvait”, de l'Himne de l'Exposicio que era “una merdeta”, del Tribunal de les Aigües que era “un fosil” o que en les festes d'Utiel les dones es “disfrassen”. Atres han afirmat que les falleres pareixen “momies” o que el blau de la Real Senyera el posà Franco (¡Com si Franco haguera segut el Rei de Valencia en 1377!). Evidentment tot lo catala es bo per naturalea, alli no hi ha corrupcio ni hi han aeroports morint-se de pena, ni res d'aixo...

 

Hem de canviar la nostra dialectica, estos personages per supost que no son valencianistes, pero mes que catalanistes son ANTIVALENCIANS, i aixina els hauriem de definir sempre. Pero no vos preocupeu si guanyen les eleccions i arriben al poder, ya estan ahi. El “Partido Popular de la Comunidad” ya els ha ficat en totes les institucions, començant per l'AVLl i el Consell Valencià de Cultura i acabant per tots i cadascu dels coleges.

 

Sobren les raons per a que els valencianistes donem un pas avant i treballem tots junts per a tindre una Valencia millor. I tu, ¿Estàs preparat?


 
 

El Consell suprimix un colege en Torrevella

Publicat en Nacional
Pares i mares del colege Ciutat d'Oviedo de Torrevella (La Vega Baixa) es concentraren ahir pel mati pels voltants de les Corts Valencianes en rebuig a la supressio del colege sancer el curs que ve per estar en barracons.

L'Altet arribarà als 10 millons de passagers en 2014

Publicat en Nacional

L'aeroport Alacant- Elig preveu que a final de l'any s'arribe als 10 millons de passagers , de manera que es continuaria en el creiximent registrat en 2013 , eixercici que es va tancar en els 9,6.

Hemeroteca

« Març 2014 »
Dll Mar Dim Dj Dv Ds Diu
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Fes teu el periodic

Ajuda'ns a mantindre el lloc web en les teues donacions.